lauantai 25. maaliskuuta 2017

Täydennystä varusteisiin

Kaikenmoista on tullut kokeiltua nahkahihnasta paracordiin, vaan ei vielä tätä. Nimittäin Grip-talutinta!

"Yök, ne on kovia ja inhottavia kädessä, en varmasti halua!" oli mielipide joskus. Onhan ne vähän kovempia, kuin paracord, jonka nimeen tähän asti olen vannonut, mutta ei yhtään sellaisia, että olisivat epämukavia käyttää. Leveämpiähän nämä ovat, kuin mikä on ollut ihanteeni, sentin levyistä grippiä kun ei juuri mistään löydä. Ei tämä 15mm paha ole, ainakin ovat juuri sitä mitä näiden pitääkin olla, pitävät.

Tilasin siis tuossa reilu viikko takaperin Vijuelta koko laumalle gripit kyllästyttyäni totaalisesti nahkahihnojen solmuihin ja koppuroitumiseen sadekelillä. Myöskään käsilenkit eivät ole suosikkejani. Niimpä tilasin 2 metrin mittaiset liinat. joissa ei siis lenkkejä ole lainkaan, kuten ei myöskään solmuuntumisongelmaa tai koppuroitumista.
Alkuun hieman epäilin niitattujen hihnojen kestävyyttä, sillä olen useamman kerran lukenut niittien pettäneen. Laiskana en kuitenkaan jaksanut lähteä tilaamaan erikseen ommeltuja, kun niitatut sai kätevästi tilattua verkkokaupasta. Niittaukset kuitenkin vaikuttavat alkuun ainakin tukevilta, mutta ainahan voin ommella vähän vahviketta niiden lisäksi.
Päädyin tilaamaan Vijuelta paitsi edullisten hintojen vuoksi, myös siksi, että tuotteet ovat suomalaista käsityötä!


Testilenkin jälkeen nämä osoittautuivatkin juuri sellaisiksi mitä kaipasin. Hihnat pysyvät kädessä vähän rennommallakin otteella, eikä niiden kanssa ole mitään haastetta pidellä neljää vetävääkään koiraa. Vaikka nahkahihnatkin pitävät, joutuu niistä silti ottamaan kunnon otteen, jos nelikko päättää yhdessä alkaa vetää. Sateella ne varsinkin muuttuvat hyvinkin liukkaiksi, jota ei gripeille tapahdu.
Koska mulla on tapana pitää hihnoista yhdellä kädellä ja antaa loppuosan kulkea perässä, oli käsilenkillisten hihnojen mukana aina kasa risuja, kiviä ja lunta. Näiden kanssa ei ongelmaa ole, johon olen tosi tyytyväinen!

Sen lisäksi, että nämä ovat hieman leveämmät, kuin aikaisemmat hihnat, on näissä myös isommat lukot. Tuutikin nahkahihnassa on ollut saman kokoinen lukko, kuin näissä, mutta kolmella muulla on aina ollut BGB-lukon pienin koko. Lukon koosta ei silti ole valittamista, sillä näitä hihnoja on tarkoitus käyttää valjaiden kanssa, jossa hitusen painavampi lukko ei haittaa. Nämä on myös hieman helpompi napsauttaa kiinni valjaiden renkaaseen, kuin pienimmän mallinen lukko. Se onkin iso etu metsälenkeillä, jolloin koirat saavat juoksennella vapaana. Nopeampaa laittaa iso lukko kiinni, kuin tamuta pikkuruisen kanssa.


Hihnojen värit valitsin valjaiden mukaan. Tuutikilla on oranssit valjaat, joten se sai oranssin hihnan. Bitti puolestaan sai turkooseihin valjaisiinsa turkoosin hihnan ja Bella ja Kicky pinkkeihin pinkit! Nyt on porukalla hienot värikkäät ulkoilukamat kevääksi!

Oranssin ja turkoosin hihnan nauha on keskenään samanlaista, grip-raita kulkee keskellä nauhaa noin sentin levyisenä ja reunat ovat hieman pyöristetyt, jotta nauha olisi mukavanpi kädessä, Pinkkien hihnojen nauhassa grippiä on hieman leveämmin, mutta reunat ovat kovemmat ja ehkä hieman epämukavammat kädessä. Se ei silti ole häiritsevää tai haittaa kovinkaan paljon käyttöä.

2 kommenttia:

  1. En itse jaksa huolehtia siitä, että mun kahdella on keskenään just mätsäävät varusteet, mutta piru vie, että se näyttää neljällä hyvältä! :D Ihanat väri vieläpä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Itse oon hirveä perfektionisti varusteissa.

      Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.