torstai 23. maaliskuuta 2017

Mistä on kivat blogit tehty?

Yhtään en ole myöhässä, eihän siitä ole kuin muutama kuukausi, kun Linkkaa blogisi -postauksen julkaisin 😁 Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan!

Tykkään blogeista, joissa on vähän kaikenlaista, muttei mitään liikaa. Kaikkea voi olla liikaa. Kukaan ei jaksa selata koko postauksellista samanlaisia kuvia tai katsoa pitkiä videoita koiran puuhailuista joka päivä. Myöskään tosi pitkät tekstit eivät minusta ole hyvä asia. Välillä ne ovat okei, mutta jos postaukset ovat lähes joka kerta täynnä tekstiä, se vie lukuintoa. Tietysti ihmiset ovat erilaisia, mutta itse en pidä pitkien tekstien lukemisesta, jos asian voi selittää hieman yksinkertaisemminkin.
Se ei silti tarkoita, että lauseet pitäisi pelkistää muutamaan sanaan. Ei tekstiä lainkaan tai hyvin vähän, on myös huono asia. Parilla lauseella tai luettelomaisesti selitettynä juttu saa vähän hutaistun fiiliksen, eikä sellaistakaan blogia tee mieli lukea.

Mulle on aina ollut selvää, että blogi ilman kuvia ei ole lukemisen arvoinen. Itselläni kuvat ovat postauksen sisällössä melkein tärkeämpiä, kuin teksti. Ne elävöittävät tekstiä ja antavat jotain katseltavaa ja paikkoja, joihin pysähtyä miettimään pitkän tekstin jälkeen.
Kuvien laadulla ja koolla on todellakin väliä! Pikkuruiset suttuiset kuvat eivät herätä kiinnostusta lainkaan! Arvostan, kun kuvat ovat oikeasti kookkaita ja laatu on hyvä.
Mulla on kuvien suhteen ällöttävän tarkka silmä. Jos kuva on kapeampi tai leveämpi, kuin teksti, on se jotain kamalaa katsottavaa! Siksi itselläni kuvat on tasattu tekstin kanssa samaan kohtaan ja täyttävät sisällön tekstin toiseen reunaan saakka. 😅

Olen törmännyt lähiaikoina moneen blogiin, jossa postaukset eivät näy peräkkäin, vaan pienissä laatikoissa kera lyhyen kuvauksen ja otsikon. Olen tämän vuoksi jopa poistunut blogien lukijoista, sillä asettelu ei ole lainkaan mieleen. Mulla on tapana lukea postauksia vain rullailemalla sivulla alaspäin. En siis jaksa alkaa avaamaan jokaista postausta erikseen. Asettelu siis syö intoa lukea ja selata postauksia eteenpäin.
Omassa blogissani oli pitkään vanhemmat- ja uudemmat postaukset -napit pois, sillä koodivirheen vuoksi ne eivät toimineet. Laiskuuttani en ole jaksanut niitä alkaa sorkkimaan kuin vasta nyt. Ne siis ovat blogissa jälleen ja toimivat, jos joku on niitä kaipaillut! :D


Myös ulkoasu on tärkeä osa-alue blogin luettavuuden mukavuudesta. Itse olen varsin tarkka siitä, miltä lukemani blogi näyttää. Hyvin herkästi löydän esim. bannerista pieniä häiritseviä yksityiskohtia. Pidän monenlaisista ulkoasuista, joskus hyvin värikäs ja täynnä kaikkea oleva ulkoasu toimii, kun taas joskus valkoinen pienillä väriläiskillä on se paras. Pidän myös siitä, että ulkoasusta näkyy blogin kirjoittajan jälki. Siksi olen hieman skeptinen tilattuja ulkoasuja käyttäviä blogija kohtaan, mutta hyvin suunniteltuna nekin toimivat.

Aihekin vaikuttaa paljon blogin luettavuuteen. Monipuoliset blogit, joissa kerrotaan laajasti, ovat eniten mieleeni. Pelkkiä treenipostauksia tms. täynnä olevat blogit eivät ole koskaan kuuluneet suosikkeihini. Toki treenipostauksiakin on mukava lukea ja niitä olen itsekin kirjoittanut, mutta kaipaan muutakin luettavaa.
Myös blogit, joissa keskitytään tavallaan liikaa koiriin, eivät kuulu ykkössuosikkeihin. On kiva lukea välillä postauksia ohjaajan/omistajan tekemisistä ja treenipostauksissa kuulla myös se puoli.
Omia postaussuosikkejani, jotka luen aina, kun vastaan tulevat, ovat erilaiset varustepostaukset, tuotetestaukset, kisapostaukset ja ruokintaa käsittelevät postaulset. Varusteurheilijana rakastan lukea muiden kokemuksia joistain tarvikkeista ja ruokinta kiinnostaa aiheena aina tosi paljon!

Linkkaa blogisi -postauksen blogisuosikkeihin päätyi alla olevat blogit. Päädyin jättämään oman mielipiteen pois ja lisäsin vain blogista löytyvän esittelyn. Kaikki blogit ovat ulkoasultaan ja sisällöltään mieleeni!


Blogin päätähtinä toimivat mittelspitzit Taikaja Tiara. Postauksissa vilahtelee satunnaisesti myös vanhempieni luona asuvat koirat; mittelspitz Simo ja cavalier Iiris.

Taikan agilityura päättyi loukkaantumisen myötä syksyllä 2016. Tiara tulee kilpailuikään maaliskuussa ja sen kanssa harrastetaan tavoitteellisesti agilityä. Blogin kautta pääset tutustumaan paremmin meihin ja meidän elämäämme: arkeen ja juhlaan, onneen ja ikävään, kotioloihin ja harrastuksiin.

Kirjurina toimii 22-vuotias sosionomiksi opiskeleva aktiivinen koiraharrastaja, joka aloittelee tulevaisuudessa pienimuotoista mittelspitz-kasvatusta.


Savu 06/2016 syntynyt porokoiramix. Reissuhaukku, tuleva tokovalio ilman näytelmöintiä. Frisbeetähti siinä sivussa.
Louna 04/2016 syntynyt saksanpaimenkoiramix. Arkipiski, seurakoira, retkeilee ja tössöttää rallytokoa.
Kirjoittaja on 1996 syntynyt lähihoitaja. Piirtää ja valokuvaa vaihtelevalla menestyksellä. Koirat on se ykkösjuttu.


Hännänheilautuksien saattelemana toivotamme sinut tervetulleeksi lukemaan kahden Keski-Suomessa asuvan shetlantilaisen elämästä. Harrastamme aktiivisesti agilitya ja rally-tokoa. Harrastusten ulkopuolella vietämme hauskaa ja välillä vähemmän hauskaa koiramaista elämää ulkoillessa ja opetellessa uusia temppuja.
Blogista löytyy siis paljon treeni- ja kisa-aiheisia postauksia, mutta mukaan mahtuu myös arjen kiemuroita ylä- ja alamäkineen!


Saavuit blogiin, joka kertoo nuoren pitkäkarvaisen collien harrastuksista, hölmöilyistä ja kasvamisesta sekä koiranomistajuuden onnesta, riemuista ja välillä myös murheista. Kodan kanssa säännöllisesti harrastetaan vesipelastusta, tokoa ja paimennusta, satunnaisesti pyöritään näyttelykehissä ja eksytään me välillä kokeilemaan muitakin harrastuksia.


Tervetuloa seuraamaan elämää yhdessä Dina kultaisennoutajan kanssa. Arkemme sisältää niin treenejä rally-tokon ja tokon parissa kuin mökkeilyä, lenkkeilyä sekä koirakavereiden tapaamista. Ennen kaikkea tavoitteenamme on pitää hauskaa! Toivottavasti viihdyt blogissamme!


Eksyit koirablogiin mikä käsittelee saksan pienpystykorva Ruusun elämää, joka on kotoisin Pienenpolun kennelistä. Nykyisin tämä musta neiti asustaa Jyväskylässä perheineen.
Sillointällöin blogiin vilahtaa perheen kaksi muuta koiraa joista toinen on Ruusun upea tytär Elli. Poppoomme ainoa uros on taka-alalla, mutta vierailee blogimaailmassa aina kun mahdollista.
Kirjoittajana toimii 1996 syntynyt tyttö joka tottelee nimeä Jessie.


Toivotamme teidät tervetulleeksi kahden kääpiöpinseri uroksen blogiin. Jasso ja Iivari hurmaavat niin agilitykentillä kuin näyttelykehissäkin. Välillä blogissa saatat törmätä myös johonkin meidän kolmesta bracco italianosta. Hyppää siis rohkeasti mukaan kokoajan kasvavaan blogiperheeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.