tiistai 7. maaliskuuta 2017

Hiihtoloma


Meidän hiihtoloma alkoi matkustamisella. Lähdettiin junalla kohti Helsinkiä lauantaina aamulla. Bitti ei ollutkaan ennen junassa matkannut, joten sitä juttu kovasti ihmetytti. Bitti on varsin kovaääninen koira ja se pitikin ääntä melkein koko matkan ajan. Se ei myöskään osannut oikein rauhoittua uuden jännän tilanteen vuoksi.
Tampereella vaihdettiin junaa ja matka jatkui jälleen. Tarkoitus oli pissittää koiria asemalla, mutta aika menikin tiukille toisen junan ollessa myöhässä. Hienosti Bittikin kuitenkin osasi pidättää Tikkurilaan saakka! Toinen juna oli vaihtunut pendolinoksi alkuperäisen intercityn sijaan, joten lippujen paikat eivät päteneet. Löydettiin onneksi silti hyvät paikat junasta.

Lauantai kului vaarin luona. En kerinnyt sinä päivänä ottaa lainkaan kuvia pimeyden vuoksi. Käytiin kuitenkin koirien kanssa tutkimassa seutua ja löydettiinkin kiva polku, jonka "varrelta" olisi saanut hienoja tähtitaivaskuvia. Sääli, ettei kameranjalka ollut mukana, muuten olisin varmasti lähtenyt kuvaamaan!Sunnuntaina matkattiin mummin luo Lauttasaareen. Bella jo tunsikin paikan ja suunnisti oitis jääkaapille! 😂 Bitin piti kovasti ihmetellä jälleen kaikkea, mutta rauhoittui silti pian.
Kerittiin käydä kuvailemassakin. Ilma oli tosi harmaa ja merenrannalla oli hieman sumuista, joten kuvien värit olivat kovin latteita. Monet kuvista näyttivätkin paremmalta mustavalkoisena, jollaisia en kovin usein tee. Aivan tosi paljon pidän tuosta Bellan kuvasta ja aionkin teettää siitä taulun jossain vaiheessa.

Illalla lähdettiinkin jo kohti Jyväskylää. Tällä matkalla Bitti oli jo hieman rauhallisempi, vaikka kovasti piipittikin, eikä oikein tahtonut pysyä paikallaan. Junassa oli myös tosi kuuma ja koirilla tulikin jano. Ne jaksoivat silti hienosti matkustaa koko kolmen tunnin matkan.


Keskiviikkona koirat pääsivät jälleen matkustamaan junalla, kun lähdettiin kohti Lapuaa kyläilemään. Matka taittuikin kiskobussissa, joka ei ole lainkaan otollisin tapa matkustaa koirien kanssa, mutta selvittiin siitä silti hyvin! Juna lähti tosi aikaisin, 6.00 aamulla, joten muita matkustajia ei junassa ollut kuin vasta loppumatkasta. Pystyinkin pitää koirilla häkkiä auki, jossa ne nukkuivatkin koko matkan.
Lapualla Bitti pääsikin leikkimään kunnolla koirakaverin, Ansa villakoiran, kanssa. Oman lauman nartut ei Bitin riekkumisista ymmärrä, joten Bitti riekkuu aina yksin. Nyt se olikin onnessaan päästessään juoksentelemaan kunnolla toisen koiran kanssa.
Bellaa moinen riekunta ärsytti ja se kävikin raivoamassa Bitille ja Ansalle vähän väliä. 😂


Reissusta toin Kickylle tuliaisiksi omat rukka-valjaat. Bellalla ja Bitillä on ollut samat valjaat käytössä jo jonkin aikaa ja olen niihin tykästynyt. Kicky sai myös oman rukka-hupparin, jonka ostin Lauralta käytettynä, kun se ei enää mennyt Ansalle.
Löysin myös halvalla söpöt kirjain-avaimenperät jokaiselle. En oikein edes tiennyt mihin tarkoitukseen ne tulisivat, mutta nyt ne ovat löytäneet paikkansa koirien naulakoista merkitsemästä, mitä niistä on kenenkin.

Tulomatkalla junassa olikin hieman enemmän porukkaa, enkä pystynyt sen vuoksi pitää koirilla häkkiä. Aluksi ne istuivat lattialla tai mun sylissä, mutta päädyin vuoraamaan viereisen penkin takilla, jonka päällä koirat nukkuivatkin loppumatkan.Mitä teidän lomaan kuului?

2 kommenttia:

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.