tiistai 13. joulukuuta 2016

Dogi oil

Saatiin jokin aika sitten yhteistyönä testiin Dogi oil -öljyä. Lauma on nyt sitä syönyt päivittäin ruuan kanssa ja pullo on käytetty loppuun. Ihan hirveästi en vaikutuksia koirissa huomannut, mutta tuotteesta on silti sanottavaa.

Dogi oil on valmistettu suomalaisesta rypsistä, josta iso plussa. Suomesta peräisin olevat tuotteet saattavat välillä olla kivenalla, joten tämä on vaihtoehto sellaista etsivälle. Rypsistä raaka-aineena mielipiteeni on hieman ristiriitainen. Kalaöljyttömänä tuote sopii myös kala-allergisille, mutta kasvipohjaisena se ei hyödynny koiran elimistössä yhtä hyvin, kuin eläinperäiset.
Yksi suuri plussa tulee tuotteen E-vitamiinista. Sitä on annoksessa tarpeeksi täyttämään koiran päivittäinen tarve, jolloin erityisesti raakaruokkijalle tuote on siltä osin edukas, sillä lisäputelit vähenee. Itselleni lisäpurkkien määrä ei ole ongelma, mutta tiedän niitäkin, jotka haluavat pitää ruokinnan mahdollisimman helppona.

Öljyn käytön aikana en huomannut koirissa eroja entiseen. Tuote sopi jokaiselle, maha ei mennyt sekaisin, eikä rapsutteluja tai muita näkynyt. Toisaalta myös käyttöaika oli varsin lyhyt, sillä pieni 250ml pullo kului nopeasti neljällä koiralla, vaikka pieniä ovatkin. Pullon koko onkin minusta miinuspuoli, sillä useammalla isolla koiralla pullo ei kestä sitäkään vähää, mitä näillä pienillä.

Dogi oilia myydään hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa. Sen perässä ei siis tarvitse lähteä eläinkauppaan, vaan ihan ruokaostoksien lomassa on helppo öljyä ostaa. Itse en ole tuotetta vielä kaupoissa nähnyt, tosin en itse usein Citymarketissa käykään, missä öljyä näyttää olevan myynnissä.


Plussat ja miinukset
+ Suomalainen tuote
+ Sopii kala-allergisille
+ Täyttää päivittäisen E-vitamiinin tarpeen
+ Suhteellisen helppo annostella
+ Saatavuus on kohtuullisen hyvä

- Kasvipohjaisena ei hyödynny yhtä hyvin, kuin eläinperäiset öljyt
- Pakkauskoko on turhan pieni isojen laumojen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.