lauantai 30. heinäkuuta 2016

Helsinginreissu ja kansallispuistoilua

Lähdettiin maanantaina jokakesäiselle Etelä-Suomen reissulle. Maanantaina suunnattiin Lappohjaan, jossa odottikin hienot hiekkarannat. Kuvia piti tietysti ottaa, vaikkakin oma runko jäi autoon ja tuli kuvattua 550D vararungolla ja 70-300mm linssillä, josta en tykkää lainkaan. :D Ihan kivoja noista kuvista silti onneksi tuli.
Meinattiin alkuun uidakin meressä, mutta heti saavuttuamme odotti taululla ilmoitukset merilevästä. Rannalla pystyi silti rallittelemaan ja Bella taisikin olla tyytyväinen, ettei joutunut hyiseen veteen.

Tiistaina suunnattiin heti aamupäivällä Verkkokauppaan tuhlaamaan kauan säästetyt rahat. Panostin kerralla valokuvausharrastukseen ja ostin haaveilemani 85mm linssin vihdoin. Matkaan lähti myös vastavalosuojat tähän uuteen sekä mun vuosi aiemmin ostettuun 50 milliseen. Lisäksi sain isältäni Lightroomin, jonka osto olikin edessä vuoden lisenssin päättyessä elokuussa.
Verkkokauppareissun jälkeen lähdettiin käymään mummilla, jossa Bella sai herkkuja mahan täydeltä. Käytiin puistossa, jossa testailin linssiä. Pysähdyttiin myös pienellä aidatulla koirauimarannalla, jossa Bella viipotti menemään. Rannan parille muulle koiralle piti huudella kovasti.Olen uudella linssillä nyt muutamaan otteeseen kuvannut ja pidän siitä paljon. Täytti odotukset täysin ja tuli todella tarpeeseen. Erityisesti nopea tarkennus on ominaisuus jota olen kaipaillut. Tämä jättää myös tosi nättiä jälkeä kuviin.
Myös kuvatessa tämä on miellyttävä. Vaikka painaakin paljon, on kooltaan sen verran pieni, että kameraa jaksaa tämän kanssa vaikka yhdellä kädellä pidellä.


Keskiviikkona kotimatkan varrella käytiin Repoveden kansallispuistossa seikkailemassa. Kierrettiin viiden kilometrin mittainen ketunlenkki, jonka matkan varrelle osui lossi ja riippusilta. Lossi oli Bellan mielestä hurjan pelottava, mutta sillalla se matkusti sylissä muina koirina.
Lenkki oli kiva ja maastot hienoja maisemineen. Ainoana miinuspuolena oli käärmeet, joita onneksi nähtiin vain yksi. Ne eivät kuitenkaan matkantekoa häirinneet, sillä koira oli remmissä ja tarkkailin polkua koko ajan.
Käytiin myös pulikoimassa metsässä. Polku kulki aivan järven rantaa ja yhdessä kohtaa oli kiva matala kallio, jolta pääsi helposti veteen. Bellakin oikein itse pulahti, vaikkakin huuteli rannalla suurimman osan aikaa. Vesi nimittäin varmasti syö ihmisiä. Ainakin Bellan mielestä.1 kommentti:

 1. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.