sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kevään viimeiset aksailut

Nyt se sitten on ohi, se agilityn alkeiskurssi nimittäin. Aivan liian nopeasti kului nämä kuusi viikkoa! Seuraavat ohjatut treenit tulevat olemaan luultavasti vasta syksyllä, mutta kesällä on tosiaan tarkoitus itsekseen muistella opeteltuja asioita.

Viimeisellä tunnilla tehtiin kahta erilaista radanpätkää. Ensimmäinen koostui renkaasta, useasta aidasta ja putkesta. Tämä rata meni tosi tahmeasti, sillä Bella haahuili, eikä juoksupöksyjensä vuoksi muka aluksi voinut hypätä renkaasta. Pari ihan ok kertaakin tuli otettua. Renkaan lisäksi myös putki oli tässä hankala, kuten aina. Bella taisi kerran juosta putkeen ihan kivasti ilman apuja, mutta pääsääntöisesti se yrittää aina seurata mua putken ohi.
Radalla oli tarkoitus treenata sokkaria kolmannen aidan ja putken väliin, mutta koska nakki oli kovin tahmea, olin itse tässä kohtaa aina myöhässä keskityttyäni koiran ohjaamiseen liikaa.

Toinen rata oli myös hyvin simppeli, tässä 'erikoisempana' esteenä oli renkaan sijasta muuri. Se on Bellalle haastavampi, sillä sitä hämää paksu sivupala, jonka läpi se ei nää mua, jolloin se epäröi ja yrittää kiertää esteen. Sen saa kuitenkin menemään siitä, kun odottaa tarpeeksi pitkään sen näköpiirissä.
Rata sujui oikein kivasti putkea lukuunottamassa. Erityisesti kuutosen ohjausliikkeen sujuvuudesta pidin. Seiskan takaakierto ei tosin sujunut joka kerta erityisen hyvin.
Putki, tuo iki-ihana murheenkryyni. Tällä putkella Bella keksin aivan uuden jutun, jäädä haukkumaan putken sisälle, kun ei pääse ulos siitä päästä, mistä lähetin sen sisälle. Avustaja kun esti sen. Meikäläinen huhuili toisessa päässä, mutta koira vain huuteli putkessa, eikä millään hoksannut tulla siitä läpi. :D

Kolmantena oli vielä rallisuora kolmella aidalla. Esteet olivat hieman vinossa, joka aluksi hämäsi koiraa kovasti ja se kiersikin ne pari kertaa. Lamppu kuitenkin syttyi pienen nakin päässä ja loppuun tuli monta kivaa juoksua.

Video, jonka team Belle Bella's (@team_bellebellas) julkaisi


Loppuun jäi vielä aikaa, jolloin päästiin kokeilemaan ihan ekan kerran doboa. Bella tykkäsi tästä hurjasti ja meni kuin vanha tekijä. Edes pyörimiset, kerjäämiset ja muut tasapainoa vaativat temput eivät aiheuttaneet koiralle ongelmia. Koira oli niin innoissaan pallon päällä jumppaamisesta, että tämä ei varmasti jäänyt vipaksi kerraksi, kun doboillaan! Tämä olisi hyvää jumppaa myös Kickylle, joka tarvitsisi paitsi lisää lihasta, myös lisää luottoa ja kärsivällisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.