sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Hyppyjä

Perjantaina oltiin taas agilityssä. Bella oli alussa tosi vetämätön, mutta sai vauhtia onneksi loppua kohden mentäessä. Kuuma ilmakin teki varmasti osansa.

Mentiin aluksi putkea, jossa Bella oli oikein hidas otus. Se kyllä meni putkeen, muttei kovin suurella innolla. Ensimmäinen putki oli ihan lyhyt ja lähes suora ja sen edessä oli aita. Tämä meni ihan kiitettävästi, vaikka Bella yrittikin joka kerralla oikoa putken ohitse ja löntysti putkessa. Toinen harjoitus oli pidemmällä ja kaarevammalla putkella, jonka jälkeen oli aita. Bellaa piti houkutella kovasti menemään putkeen, mutta tässä se kulki jopa hieman reippaammin putken läpi.


Tällä kerralla kokeiltiin myös ekan kerran kunnon rengasta, joka olikin Bellalle ihan tosi vaikea. Irtorenkaasta se loikkasi hyvin joka kerta, vaikka se oli samalla korkeudella oikean esteen kanssa, mutta este pisti Bellan pasmat sekaisin ja sitä piti kovasti mietiskellä. Heiluva rengas pelotti, joten siitä pidettiin kiinni, jonka jälkeen Bella tuli kahdesti renkaasta läpi houkuttelemalla. Tämäkin alkaa varmasti sujumaan, kun koira tajuaa, ettei se rengas syö pieniä hauvoja! :D

Viimeinen harjoitus oli kolmen hyppyesteen sarja, jossa ensimmäisenä oli ponnari, keskellä pituuseste ja viimeisenä aita tavallisella puomilla. Tämä sai Bellan innostumaan ihan hurjasti ja se menikin tästä useaan otteeseen todella hyvin ilman aikomustakaan kiertää.
Harjoituksessa pituusesteessä oli vain yksi pala paikoillaan, sillä viimeksi Bella ei uskaltanut hypätä pidempää. Nyt otin kuitenkin vielä lopuksi esteen kerran kahden palan kanssa ja Bella loikkasi siitä ylitse tosi hienosti, eikä edes huomannut esteen kasvaneen! Se selvästi tykkää eniten hyppyesteistä.

Seuraava jännitettävä asia on Bellan terveys. Maanantaina on tarkoitus varata polvitarkastukseen aikaa. Mua on aina vähän epäilyttänyt Bellan polvien kunto ja haluan saada siihen varmistuksen, ennen kuin alan enemmän sen kanssa tehdä. Toivotaan tietenkin, että polvet ovat kunnossa ja pystytään jatkaa agilitya, kun me kummatkin siitä tykätään. Mitään merkittäviä oireita Bellalla ei ole, se liikkuu mielellään, hyppii ja juoksee normaalisti, eikä ole koskaan osoittanut olevansa kipeä, mutta sen jaloista kuuluu välillä pientä napsahtelua. Bella ei onneksi reagoi jalan napsahtaessa mitenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.