sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Agia, terveystarkkeja ja mätsäilyä

Viikon agilityilyt meni jälleen oikein mukavaan tahtiin. Koira odotetusti hoksasi, ettei se rengas syö pieniä koiria ja yllätykseksi siitä tulikin Bellan mielestä tämän kerran kivoin juttu! Se pomppi siitä läpitse hienosti käskystä, eikä epäröinyt tai yrittänyt mennä ali tai ympäri kertaakaan! 

Renkaan lisäksi tehtiin toki muutakin. Ensimmäisenä tehtävänä oli radanpätkä, jolla oli tarkoitus harjoitella valssia ohjauskuviona. Pienen mietinnän jälkeen se alkoikin sujua kiitettävästi. Koiralle rata oli kuitenkin haastava, sillä putket ei ole sen vahvuus ja se pitää houkutella menemään niihin. 
Toisena oli myös valssiharjoitus, tällä kertaa kolmen esteen sarja. Tämä sujui koiralta hieman paremmin, vaikka sählättiin kummatkin useaan kertaan. 

Otettiin pari kertaa putkia, jotka olivat kontaktiesteiden alla. Esteet eivät kuitenkaan Bellaa haitanneet, todennäköisesti se ei edes huomannut niiden olemassaoloa. :D

Rengastakin tehtiin tehtävän kanssa, kahden esteen sarjassa. Ensimmäisenä oli rengas ja toisena muuri. Tehtävä sujui Bellalta tosi kivasti, vaikka se pariin kertaan yrittikin kiertää muurin perässäni, kun jäi tuumailemaan toiselle puolelle. Yli mentiin kuitenkin joka kerta. 
Aivan viimeisenä otettiin vauhtirata, jossa oli kolme aitaa peräkkäin. Ensin Bella juoksi lahjakkaasti esteiden ohi, mutta kahdesti mentiin hyvin jokainen este. 


Lauantaina sitten oli Bellan kauan odotettu ja pelätty polvitarkki. Sieltä selvittiin kuitenkin ihan kiitettävin tuloksin, paremmin, mitä olin pelännyt. Bella sai tuloksiksi 1/1, vasen polvi hieman oikeaa löysempi. Oikea meni sijoiltaan vasta jalan ojennuttua aivan äärimmilleen, mutta vasen jo hieman pienemmästä. Kummatkin kuitenkin menevät itsestään paikalleen. Tulokset meni myös kennelliittoon rodun hyväksi.
Polvien ei pitäisi haitata harrastuksia, mutta erityistä huomiota niihin silti kiinnitetään. Bella onkin syönyt nyt tovin nivelvalmistetta ennaltaehkäisyyn. Lihasta olisi myös tarkoitus saada tueksi polville.

Tänään taas oltiin pitkästä aikaa mätsäreissä. Viimeksi käytiin kehässä talvella, joten oli oikein mukava vaihteeksi sielläkin käydä. Oltiin Haukkuvaarassa Pop Dogin järjestämissä mätsäreissä. Homma oli tosi hyvin järjestetty kaikin puolin! 
Paikalla ei ollut hirveästi porukkaa, joka oli ihan hyväkin asia. Vaikka hallissa oli ihan hyvin tilaa, olisi suurempi osallistujamäärä vaikeuttanut touhuja. Nyt oli mukavan väljää, eikä koirien tarvinnut olla ihan kuonot vastakkain. 

Saatiin pariarvosteluista sininen nauha. Koira meni tässä todella hienosti, eikä loikkinut juoksuttaessa, kuten viimekerralla. Seisominenkin meni mahtavasti, koira ei tainnut kuin kerran yrittää istua. 

Sinisten kehässä Bella ei ollut niin hyvä, sillä takanamme ollut ranskanbulldoggi röhnötti niin, että Bellan piti sitä komentaa sekä seistessä, että juostessa. Yllätykseksi kuitenkin sijoituttiin jopa kolmansiksi ja saatiin palkinnoksi ruusuke ja pokaali sekä koiralle pientä kivaa. Hieno Bella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.