sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Mitä meillä syödään?

Meillä on raakaruokailtu enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo pitkään. Nakin kanssa me siirryttiin täysin raakaan vasta viime syksynä todettuamme monet raksut huonoiksi ja epämaistuviksi vaihtoehdoiksi. Bella ei syö niitä mielellään, joka sai sen laihtumaan, joten päätettiin, että siirrytään kokonaan lihoihin, ne kun maistuvat tuolle hyvin. Aikaisemmin se söi 50/50 mallilla.

Tällähetkellä pakastimesta lihoina löytyy jauhettua kanaa pötköistä ja possua vähän isompana rouheena. Näiden lisäksi Bella saa broilerin ja naudan maksaa, kanan siipiä ja possun sydäntä sekä satunnaisesti muita sisäelimiä tai osia. Näiden lisäksi Bella saa välillä riistaa, hevosta, lohta tai tavallisesta ruokakaupasta ostettuja lihoja.
Kana on valikoitunut pääasialliseksi lihaksi, sillä sitä on helppo saada ja pötköjen kana on ihan hyvää tavaraa, ei lainkaan vetistä tai liian luista. Bella myös syö sitä mielellään ja maha toimii ongelmitta. Meidän käyttämä possu on varsin rasvaista, joten sitä Bella harvemmin saa kokonaista annosta, vaan sitä on lähinnä kanan ohella aterialla.
Maksaa Bella syö silloin tällöin lihan lisänä ja A-vitamiinin lähteenä.

Kasviksia tai mitään kasviperäistä Bella saa varsin vähän. Normaalisti ateria koostuu täysin lihasta, mutta silloin tällöin joukkoon eksyy pala porkkanaa tai omenaa sekä satunnaisesti turvotettuja kaurahiutaleita. Usein Bella kuitenkin jättää kasvikset syömättä, ellei niitä pilko hyvin pieneksi ja sekoita lihaan.


Lisinä meillä käytetään lohiöljyä, sinkkilisää ja kalkkia. Öljystä ei olla vielä päätetty sitä yhtä merkkiä ja laatua, vaan kokeillaan erilaisia ja valitaan niistä sitten jossain vaiheessa hinta-laatusuhteeltaan parhaiten meille sopiva. Tällä hetkellä käytössä on Avital-lohiöljy. Sinkkivalmisteena on biotiini forte rakeet ja kalkkia Bella saa Kalkvita-purkista, josta kalkin lisäksi saa myös hieman muita vitamiineja. Kalkkilisää ruualla on silloin, kun ateriassa ei ole luuta tai sitä on vähän. Myös merilevää löytyy, mutta sitä Nakki saa vain kuureittain, sillä se saa koiran rapsuttelemaan itseään hieman.


Hätävarana löytyy pussi raksuja, joiden merkki vaihtelee hyväksi todettujen brit caren, golden eaglen ja acanan välillä. Nämä on lähinnä sitä varten, jos lähdetään jonnekkin, jossa ei ole mahdollisuutta säilyttää pakasteita tai jos en ole kerinnyt sulattaa lihoja ajoissa. Raksut Bella syö todella närppien, ne kelpaavat oikeastaan vasta sitten, kun nälkä on liian kova.

Mitä teillä syödään? Raakaruokaileeko muiden koirat?

5 kommenttia:

 1. Meillä mennään 50/50, tällä hetkellä lihana vain broileri, kun en näe syytä syöttää useampaa lihaa. Nappulana menee barking heads fat dog slim kun Tilda on vähän lihomaan taipuvainen ja Tyynelle se maistuu hyvin. Lisinä sinkki ja d, Tildalla nyt B kuuri lihasten takia.

  VastaaPoista
 2. 50/50-mallilla lihaa ja nappuloita. Pitäisi nyt laskea uusiksi nämä ja päivittää lisät.

  VastaaPoista
 3. 50/50 meilläkin koira voi erittäin hyvin. Lisänä sinkki syö sikanautaa, broikun koipii, silakkaa, lohta, luita sillointällöin maksaa ja kananmunaa.

  VastaaPoista
 4. Eppu kans syö 50/50 tyylillä eli aamulla mush lihapullia ja illalla colden eagle merkkisiä nappuloita turvotettuna sekä puuroa ja kananmunia silloin tällöin. Ja kun olen koulussa ja vanhemmat töissä eppu saa luun. Agilityssä palkkana makkaraa tai nakkia

  VastaaPoista
 5. Täällä raakailee Martta, mutta villikset pitäisi kanssa siirtää raa'alle tässä piakkoin :) Oon ollut supertyytyväinen, sillä tuolle allergikolle ei kuivaruoat sopineet. Tää siis oli oikeastaan ainut vaihtoehto ja onneksi sopi :)

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.