keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kysymyspostauksen vastaukset

Kiitos kysymyksistä kaikille! Kysymyksiä tuli blogin lisäksi instagramiin, joten sain kasaan kivasti kysymyksiä. Joitakin kysymyksiä kysyttiin useaan kertaan ja eri tavoilla, mutta vastasin niistä vain yhteen.

Miksi juuri kääpiöpinseri?/ Mikä sai sinut valitsemaan kääpiöpinserin?
-Rotu on juuri sellainen, jota koiralta etsittiin, kaikkeen innolla osallistuva, ihmisiin kiintyvä, mutta myös itsenäinen. Myös koko ja turkin laatu oli valintaperusteita. Valintaa en ole kyllä katunut!

Oletko harkinnut toista koiraa, mitä rotua ja miksi?
-Olen ja sellaisen olen jo päättänyt ottavani, kun muutan reilun vuoden kuluttua omilleni. Rotuna käyttölinjainen saksanpaimenkoira, sillä haluan käyttökoiran harrastuksiin ja haluan toiseksi koiraksi hieman isomman rodun. Toinen rotuvaihtoehto oli whippet, mutta saksalainen tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

Miksi bloggaat?
-Tähän on oikeastaan vaikea sanoa yhtä vastausta. Toisaalta bloggaan omaksi iloksi, mutta toisaalta tykkään jakaa meidän juttuja ja kuvia muille. Pidän kirjoittamisesta ja blogi on oiva paikka kirjoittaa!

Mitä bloggaus on antanut sinulle?
-Ensimmäisenä ajatuksenatuli, että olen ainakin oppinut kirjoittamaan paljon parempaa tekstiä! Uskon myös, etten olisi näin pitkällä valokuvauksessa ilman blogia. 

Harrastatko itse mitään muuta, kuin koiria ja valokuvausta?
-En harrasta. Tai jos harrastukseksi voi laskea hiirten kasvattamisen, niin sitä! Olen aikaisemmin harrastanut ratsastusta, mutta sitä kohtaan innostus laantui, jolloin valokuvauksesta ja eläimistä tuli se ykkösjuttu.

Mitkä koirarodut viehättävät sinua eniten? Miksi?
-Pinserit ja monipuoliset palveluskoirarodut, kuten saksanpaimenkoira ja belgit. Pidän rotujen luonteesta ja käyttöominaisuuksista sekä niiden ulkonäkö miellyttää itseäni.

Mitkä koirarodut eivät viehätä sinua? Miksi?

-Yleistäen labradorin- ja kultaisetnoutajat, monet spanielit ja terrierit. Myöskään kuonottomat eivät ole suosikkilistalla. En pidä näiden rotujen luonteista, noutajat ovat liian lässyköitä ja terrierit eivät vaan ole se juttu. Kuonottomissa ei miellytä ulkonäkö eikä terveys.

Jos saisit valita, niin minkä rotuisen koiran ottaisit seuraavaksi? Miksi?

-Saksanpaimenkoiran. Niiden luonteenpiirteet ja käyttöominaisuudet miellyttävät itseäni ja vastaavat seuraavan koiran kriteereihin. 

Mikä on sinusta kivointa puuhaa koirien kanssa? 
-Ulkoilu ja uusien asioiden treenaaminen. On hienoa nähdä, kun koira ymmärtää asian ja edistyy siinä.

Mikä on lempivuodenaikasi, miksi? 
-Pidän oikeastaan kaikista vuodenajoista. Talvella on mukavaa peuhata lumessa (jos sitä on), keväällä kiva bongata ensimmäisiä kesänmerkkejä, kesällä kivaa pyöräillä ja tehdä yöllisiä seikkailuja ja syksyllä on mukavan värikästä.

Mitkä ovat top. 5 blogia, joita luet eniten? 
-TemppuTaituri, Shepherday, Koiria maalta, Kolme sählää, Pelottavan kauniisti

Mitä rotua et ottaisi ikinä ja miksi?
-Buldoggia tai mopsia. En pystyisi elää koiran kanssa, joka tuupertuu normaalista reippaasta lenkistä tai korisee jatkuvasti. En ehkä myöskään ottaisi mitään jättirotua, sillä ne elävät usein varsin lyhyen elämän. Vaikka monesta jättirodusta pidänkin.

Puetko koiraasi jollain tapaa?

-Puen, kylmällä Bellalla on villapaita tai toppatakki ja sadesäällä sadetakki. Bella palelee todella helposti ja vaatteista löytyy siihen apu.

Mistä vuodenajasta koirasi eniten nauttii?

-Luultavasti kaikista! :D Sille ei ole väliä, vaikka olisi helle tai kymmenen astetta pakkasta, kunhan pääsee ulos!

Mitä syötät ja miksi?

-Bella syö raakaruokaa, lihoina kanaa, kalaa, possua ja välillä hevosta tai riistaa. Lisänä välillä kasviksia, puuroja, rasvaa, sydäntä, lihaisia luita tms. Joka päivä menee myös lohiöljyä ja vaihtelevasti kuureittain eri vitamiineja ja hivenaineita. 
Raakaa syötän, koska sen olen todennut Bellalle parhaaksi. Raksujen kanssa se tahtoo nirsoilla ja sen seurauksena laihtua paljonkin. Raakaruokinnasta pidän myös sen monipuolisuuden vuoksi.

Millainen koirahistoriasi on?

-Ensimmäinen oma koira, ja meidän ensimmäinen kääpiöpinseri, Tico mulle on tullut 2010 loppuvuodesta. Meillä on kuitenkin ollut koira silloin, kun olin pieni, mutten muista siitä juuri mitään. Kicky meille on tullut 2011 syksyllä ja Bella ja Tuutikki 2013 talven ja kevään aikana. Meillä on ollut myös kaksi isompikokoista rescuekoiraa, mutta niille etsittiin uudet kodit, kun muutimme pieneen rivitaloasuntoon vuosi sitten.

Mitä harrastat ja mitä haluaisit ehkä harrastaa nyt ja kenties tulevaisuudessa?

-Itse harrastan valokuvausta, joka on se juttu. Sen rinnalle en ainakaan nyt osaa kuvitella muuta harrastusta. Ehkä joskus vielä jatkan ratsastusta tai muuta hepojen kanssa puuhailua.
Koiran kanssa me ei harrasteta mitään kovin aktiivisesti. Välillä harjoitellaan satunnaisia tokoliikkeitä ja koiratanssia. Tulevaisuudessa toisen koiran tullessa olisi sen kanssa tarkoitus lähteä harrastamaan tokoa ja pk-jälkeä enemmänkin.

Millainen teidän tavallinen päivä on koiran silmin?

-Me herätään aamulla vaihtelavaan aikaan, Bella saa ruokaa, jonka jälkeen lähdetään ulos aamulenkille. Lenkin jälkeen Bella jää yksin koulupäivän ajaksi. Iltapäivällä kolmen-neljän aikaan mennään ulos. Joinakin päivinä me käydään vielä hieman myöhemmin kuuden-seitsemän aikaan pitemmällä lenkillä. Kahdeksan ja yhdeksän välissä Bella saa iltaruokaa, jonka jälkeen lähdetään vielä iltalenkille.

Onko koirallasi jotain erityisiä piirteitä?

-Oikeastaan ei mitään merkittäviä. Paitsi kääpiöpinseriksi Bella on varsin pienikokoinen.

Millainen koirasi on ollut kouluttaa?

-Samalla haastava ja helppo. Jotkut asiat on opittu kerrasta, mutta joidenkin kanssa on vieläkin petraamista. 

Oletko koirasi vuoksi joutunut muuttamaan ajatusmaailmaasi esim. koulutustyyliä muuttamalla?

-Bellan vuoksi en ole, mutta aikanaan Ticon kanssa sen sairastuessa mahaongelmiin, mieleni muuttui raakaruokinnan suhteen. 

Oletko koskaan suuttunut koiraasi kunnolla, miksi?

-Bellaan en ole tainnut suuttua, mutta äitini koira Tuutikki on useammankin kerran ollut varsin ärsyttävä.

Mieleenpainuvin hetki koirasi kanssa?

-Varmasti se, kun tavattiin ekan kerran! Bella oli silloin vähän reilun 4kk ikäinen, kun mentiin katsomaan sitä. Se juoksi ulkona vapaana ollessaan suoraan mun syliin, kuin olisi aina mut tuntenut.

Jos olisit koira, mitä rotua edustaisit?

-Olisin varmaan joku taistelukoira tai muu kovaluonteinen :D 

Mitä mieltä olet näistä blogilistauksista ja yhteistyöpostauksista?

-Ne ovat kivoja ja niitä on kiva lukea, mutta niiden kanssa pitää olla kohtuus. Liika on aina liikaa.

Millainen on hyvä blogi joka herättää sinun huomion?

-Blogi, johon on panostettu kaikin puolin. Minua ei sytytä blogit, joiden ulkoasu on keskeneräisen näköinen tai sekava. Tekstiä pitää olla, muttei liikaa, ja sen on oltava helposti luettavaa. En myöskään useinkaan jaksa lukea postauksia, joissa ei ole yhtään kuvia tai joiden kuvat on pieniä ja huonolaatuisia.

Paljon lemmikkisi vievät päivästä aikaasi?

-Hoitotoimet normaalina päivänä muutaman tunnin, sen verran mitä menee koiraa ulkoiluttaessa ja lemmikkejä ruokkiessa ja vesiä vaihtessa. Siivouspäivänä aikaa menee tietenkin jonkin verran enemmän riippuen sen hetkisestä eläinmäärästä. Eivät erityisen paljon siis.

Millaisena näet tulevaisuutesi eläinten parissa?

-Minulla tulee todennäköisesti olemaan kaikkia tämänhetkisiä eläimiä, koiria, hiiriä ja käärmeitä. Näiden lisäksi olen alkanut miettimään akvaariota ja rottia, mutta niistä on sen verran lisää vaivaa, etten niitä ole ihan heti ottamassa. 
Haaveena on joskus kasvattaa kääpiöpinsereitä ja edetä hiirten parissa viralliseksi kasvattajaksi.

Lempikoirarotu? 
-Pidän useammastakin rodusta, joista suosikit on kääpiöpinseri, saksanpaimenkoira ja whippet.

Mitä on kääpiöpinserissä hyviä ja huonoja puolia?
-Hyviä puolia on niiden iloisuus ja seurallisuus. Huonoja puolia ovat varmaan haukkuherkkyys, jota tosin Bellalla ei hirveästi ole, mutta varsinkin äitini Kicky -koira on kauhea räksyttäjä (äitini sanoin kiljuu kuin sobraano :'D).

Mistä sait idean blogin pyörittämiseen?
-En oikeastaan enää muista, mutta luultavasti halusin vain kirjoittaa meidän touhuista jonnekkin. Koirablogia aloin kirjoittaa, sillä halusin täyttää sillä vanhan keppariharrastusblogini jättämän aukon ja koirat oli silloin ja on edelleen se juttu.

Montako vuotta olit, kun sait ensimmäisen koirasi?
-Olin juuri täyttänyt 12, kun Tico tuli.

Mitä haluaisit harrastaa tai kokea koirasi kanssa?
-Haluaisin joskus kokeilla harrastaa agilityä, mutta se on jotenkin jäänyt vain ajatukseksi. Joskus olisi myös haaveena päästä lapin tuntureille seikkailemaan!

Parasta Bellassa? 
-Sen iloisuus ja innokkuus osallistua kaikkeen.

5 lempi koirarotua? 
1. Kääpiöpinseri 2. Saksanpaimenkoira 3. Whippet 4. Bordercollie 5. Australian kelpie

Minkä kameran haluaisit? / Unelma kamerasi?
-Canon EOS 760D, joka nyt onkin vihdoin täällä! Joksus tulevaisuudessa haluan päivittää täysikennoiseen, mutta siihen on vielä aikaa. Canonia kumminkin! :P

Miten sait innostuksen kuvaamiseen?
-Olen ollut kiinnostunut valokuvaamisesta pidempään, kuin muistan. Innostus kuitenkin lähti siitä, kun sain ensimmäisen pokkarikamerani, jolla kuvailinkin hyvän tovin.

Minkälaisii pantoi käytät Bellalla?
-Bellalla on eniten käytössä nahkapantoja, jotka ovatkin suosikkeja pehmeiden ja kestävyyden vuoksi. Välillä käytetään Hurtan puolikuristavaa nylon-pantaa.


Suosikkirodut kaikista FCI ryhmistä? 
- 1. Saksanpaimenkoira
2. Kääpiöpinseri
3. Parsonrusselinterrieri
4. Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira
5. Siperianhusky
6. Rhodesiankoira
7. Stabyhoun
8. Kooikerhondje
9. Pitkäkarvainen chihuahua
10. Whippet

Suosikkikuvasi? 
-Tämänhetkiset suosikkikuvani ovat nämä;


 
 

Miten muokkaat kuviasi?
-Kuvia en muokkaa mitenkään yleensä, vaan käsittelen ne raw-tiedostoista Lightroomilla. Kuvia käsitellessä säädän kuvan lämpöä, värien määrää, valoisuutta ja kontrastia. Jos muokkaan, teen sen photoshopilla, jolloin saatan lisäillä tai poistaa kuvista jotain.

Harrastatteko jotain Bellan kanssa? 
-Ei tällähetkellä.

Minkälainen Bella oli pentuna?
-Bellan pikkupentuajasta mulla ei ole tietoa, sillä Bella on tullut mulle vasta 4,5kk ikäisenä. Silloin se oli varsin samanlainen, kuin nyt, iloinen ja innokas osallistumaan kaikkeen. Se oli silloin ehkä hieman ujompi, kuin nyt.

Missä on kivoin käydä metsälenkki?
-Missä vain on metsää! :D Mitä enemmän, sitä parempi!

Tykkääkö Bella uimisesta?
-Ei hirveästi. Joskus kuumina päivinä se tulee itse uimaan, mutta jos sillä ei ole kuuma, ei se kovin mieluusti ui.

Onko Bella siis sun oma?
-Bella on virallisesti äitini nimissä, mutta mun kanssa se asuu, eli periaatteessa se on mun.

Mikä on Bellan lempilelu?
-Bella ei ole koskaan innostunut leluista, joten lempparia ei löydy.

Loppuun esitän kysymyksiä vielä teille! Sivupalkista löytyy kysely postaustoiveista. Siihen on aikaa vastailla kuun loppuun saakka. Jos kyselystä ei löydy toivomaasi tai haluat vaikka mielipidepostauksen tietystä aiheesta, voit toivoa postauksia kommenteissa.

4 kommenttia:

 1. Vaikka Bella ois virallisesti mun nimissä, on tyttö niin Saiman koira kuin vain voi olla! Erottamattomat <3
  Ja Kicky ei räyhää vaan kiljuu kuin sopraano :D

  VastaaPoista
 2. Kuvasi on melkein kaikki samanlaisia. Olisi kiva nähdä vähän eri tyyppisiä kuvia, kun niitä, jossa koira istuu/ joku pää kuva. Esimerkiksi juoksemiskuvat olisi kivoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Bella harvoin yksin juoksentelee, mutta yritän jatkossa ottaa jotain erilaista (:

   Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.