maanantai 19. lokakuuta 2015

Ulkoilun täyteinen viikonloppu

 Me ollaan ulkoiltu viikonloppuna monessa uudessa, kuin vanhassa ja tutussa paikassakin. Meillä oli auto lainassa, niin päästiin vähän kauemmaksikin reissaamaan.
Perjantaina lähdettiin jo hämärän tultua Vaajakoskelle pururadalle käppäilemään. Siellä me käveltiin noin viiden kilometrin lenkki, välillä valaistua polkua, mutta välillä vain taskulampun valossa. Kuvia en siltä retkeltä saanut otettua, sillä pimeässä metsässä ei luonnollisestikaan saa kovin hyviä kuvia. Kivaa oli siitä huolimatta, vaikka valaisemattomalla polulla Bella the Jänishousu pelkäsi ja hiihteli mun kantapäissä kiinni.

Lauantaina taasen lähdettiin jo päivällä reissuun, jotta kerettiin kunnolla ulkoilla. Käytiin nappaamassa Kicky mukaan retkelle ja lähdettiin ajelemaankohti Laukaan Tiituspohjaa. Hiekkakuopille rallittelemaan oli siis suunta. Koiruleilla ainakin oli hauskaa vipeltää keskenään. Ne saivat olla kuopilla vapaana lukuunottamatta sitä, kun jotkin mopopojat ajelivat lähistöllä ja koirat olisivat voineen lähteä perään tai jäädä alle.
Koirat pysyivät jälleen kiltisti lähellä ja tulivat luokse salamimakkaroina, kun kuulivat nimensä. Erityisesti Kicky viiletti kuin sukkula, vaikka muuten se ei meinannut paikoillaan pysyä.
Kuoppailun jälkeen ajeltiin vielä katsomaan lähistöllä olevia kalliomaalauksia. Kallioillakin tehtiin pieni kävely, tosin koirat olivat tällä polulla kiinni, etteivät mene liian lähelle kallion reunaa. Polku oli monesta kohtaa vaikeakulkuinen, mutta hengissä selvittiin!
 Voiko sitä suloosempaa olla?

 Mökötän, ku en tykkää istuu täs ny. Älä tuijota! -Bella

Vauhtiviikari Eka-Vekara! 

 Eilen, sunnuntaina, lähdettiin vielä uudelleen Laukaaseen, tällä kertaa Sarakalliolle, jossa oli tarkoitus jälleen bongata kalliomaalauksia. Sarakalliolla olen itse käynyt ilman koiraa aijemminkin, mutta sillä kerralla ei löydetty maalauksen maalausta. Tälläkin kerralla kuitenkin luovutin etsimisen kesken, kun en enää jaksanut koirineni ja kameroineni kiipeillä kallioilla. Muut kuitenkin löysivät matkan päästä jotain.
Sarakalliolta matka jatkui läheiselle grillauspaikalle järven rannalle. Siellä grillailtiin makkaraa ja vaahtokarkkeja, joista koirulitkin saivat osansa, makkaroista siis. Vaahtokarkkeja luultavasti olisi vain mulkoiltu epäluuloisesti! :D  Linssiluteet pääsivät grillipaikalla kuvattavaksikin ja poseerasivat kivasti.


1 kommentti:

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.