perjantai 7. elokuuta 2015

Auringonlaskua

Vihdoin ja viimein eilen illalla pääsin toteuttamaan pitkään suunnitelmissa olleen auringonlaskun kuvauskeikan. Aina kun on ollut suunnitelmissa lähteä, on satanut tai ollut liian pilvistä muuten vaan. Tai olen onnistunut olemaan kipeä.
Vaikka menin hieman liian myöhässä ja aurinko oli jo kerinnyt mennä puiden taa piiloon, sain silti hyviä kuvia. Oikeastaan melkein parempia, kuin osasin odottaa. Aurinko paistoi niin matalalta, että sain kuviin tosi nätistä väriä ja valoa siitä.  Kuvasin jälleen 50 millisellä kokeillen erilaisia suljinaikoja, aukkoja ja valkotasapainoasetuksia.
Neiti kuvattava oli sen sijaan kaikkea muuta, kuin kuvauksellinen. Kun sen istutti, oli pää ensimmäisenä nurmikossa, kuin milläkin lehmällä. Tavalliset huomiokikat eivät toimineet, vaan kuvaajaa mulkoiltiin pahasti laiduntamisen lomassa. On se niin vekkuli kaveri tuo Nakkikoira.

Kuvista luonnostui myös uusi banneri, jonka seuraksi muokkasin myös ulkoasua muutenkin hieman. Mitä te pidätte jälleen vaihteeksi tälläisestä yksinkertaisesta? Itse olen jotenkin tykästynyt näihin yhdestä kuvista tehtyihin bannereihin, joiden kanssa voi leikkiäkkin sitten fonteilla ja väreillä. Tässä bannerissa olenkin käyttänyt erilaisia oranssin ja vaaleanpunaisen sävyjä tuomaan lisää väriä muuten varsin yksinkertaiseen kuvaan.
Myös kuvat saivat uutta ilmettä, kun värkkäsin uuden vesileiman kuviin. Vanha alkoi tuntua tylsältä ja personattomalta ja halusin leiman, josta tunnistaa. Niimpä syntyi tämä uusi. Joku varmaan huomaakin, että leimassa on sama tassu, kuin blogin faviconissa. Myös värit vaihtuivat vanhan leiman valkoisesta mustaan ja läpinäkyvään harmaaseen.

Olette saattaneet ihmetellä, että mihin jäi se luvattu ohjepostaus siihen hihnaan. Syy tähän on, etten tilausta tehdessäni huomannut, että antassussa ollaan lomalla tämä viikko, eli tilaus saapuu vasta ensiviikolla tänne. Ohjepostaus on silti edelleen tulossa.

6 kommenttia:

 1. Tämä uusi ulkoasukin on oikein kiva. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva tää ulkoasu ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ulkoasu ja ihana postaus :)! Tykkään tosi paljon uudesta bannerista, hempeät värit ja Bella pääosassa :).

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja ihana uis ulkoasu! Varsinkin toi banneri on ihana! :3

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Ja minusta banneri on mahtava, ja paras tekemäsi! :)

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.