torstai 16. heinäkuuta 2015

Reissaillaan

 Me ollaankin oltu nyt reissussa hetki.
Maanantaina lähdettiin kohti Helsinkiä koko porukalla Luppeli mukaanlukien. Luppeli matkusti kiltisti "nakkipaketissaan" koko pitkän matkan perille saakka.
Perillä poikettiin ensimmäisenä mummini luona, jossa Bella sai mummista uuden ystävän nakinpaloineen. :D Tie Pikku-Nakin sydämeen käy vatsan kautta.

Tiistaina lähdettiin aamupäivällä ensin Ikeaan täydentämään hyllyvarastoa. Sieltä tuli kaksi Lack-hyllyä, joista ainakin toiselle pääsee kameratarvikkeet oleskelemaan. Ikeaan ei luppeli raasu päässyt sisälle, mutta seuraavaan kohteeseen. Verkkokauppa.comiin pääsi. Sieltä haalin itselleni kauan kuolaamani 50mm objektiivin, vielä Canonin uusimman, tänä keväänä tulleen mallin, Canon EF 50mm f1.8 STM.

Uudella putkella on tullut napsittua kivasti jo kuvia. Potretteihin se sopii ihan mainiosti, mutta liikkuvia kohteita kuvatessa se ei ollut paras mahdollinen. Tämä on tosi oivallinen lisä objektiivikokoelmaan, sillä toisin, kuin kittilinssi ja sigma, on tämä huomattavasti valovoimaisempi. Siinä missä kitti on f3.5-5.6 ja Sigma f4-5.6 on tämä uusi f1.8. Namnam.
Tässä on myös muita eroavaisuuksia, kuten se, että tämä uusi on polttoväliltään kiinteä zoomin sijaan. Tähän olenkin ihan rakastunut, kun ei tarvi sen zoomin kanssa veivata.
Tällä tulen myös varmaan kuvaamaan tulevat videot, joita alan tekemään youtube kanavalle elokuussa. Näin vinkvink.

Postauksen kuvat on muuten muokattu Canonin Digital Photo Professional ohjelmalla, jonka levyn bongasin 550D:n pahvilaatikosta. Kuvasin matkalla kaiken RAWina ihan vaihtelun vuoksi. Kertokaas, millaisilta kuvat näyttävät teidän silmiin. Pientä harjoitteluahan tuo vielä vaatii, mutta jos tuo alkaa sujua ja tykästyn ohjelmaan, siirryn varmaan kokonaan siihen ja RAW-kuviin.
 Keskiviikkona käytiin Hangossa vaarini luona. Siellä luppeli pääsi tutkimaan merenrantaa ja sen hajuja. Uimaan ei Luppeli kuitenkaan päässyt, kun suolaista vettä kohtaan olen epäluuloinen. Pitkin hiekkarantaa se kuitenkin juoksenteli niin, että pöllysi.
Rantailtuamme lähdettiin huristelemaan Kasnäs nimiseen saareen, jossa aijoimme syödä, mutta ravintola ei koiria huolinutkaan. Niimpä matka jatkui ja suuntasimme taalintehtaalle, josta löytyikin oikein hyvä paikka. Erityisesti Luppelin mielestä, joka suu auki metsästi putoilevia ranskalaisia. :'D
Tänään reissun päätteeksi piipahdettiin vielä Porvoossa. Peten koiratarvikkeen liike koituikin kohtaloksi ja sieltä matkaan mukaan pääsi pinkki Flexi Vario, jota olen kuolaillut tuon vanhan huonon ja puolirikkinäisen fleksinroikaleen tilalle. Tämän uuden otin leveällä nauhalla, sillä en itse ole niiden narumallisten fani. Kuten vanhakin, on tämä uusi 5 metriä pitkä, sen kun olen parhaimmaksi havainnut.
Porvoossa kierreltiin myös vanhassa kaupungissa, jonka kujalla Luppeli pääsi jälleen kuvattavaksi, kuten tavallista.
Porvoosta kurvattiin vielä majapaikan kautta ja lähdettiin huristelemaan takaisin kohti Jyväskylää.
Ensiviikolla lähdetäänkin taas mökille seikkailemaan.

3 kommenttia:

  1. Huomaan kuvissa kyllä selvän eron aikaisempiin :3 Bellalle sopii pinkki tosi hyvin!

    VastaaPoista
  2. On kyllä kivoja kuvia! Itsekin olen haaveillut tuosta uudesta 50mm f1.8 objektiivista ja ootellut että tulee myyntiin. Nyt niitä sitten ilmeisesti jo myydään :)

    VastaaPoista
  3. Meillä sama flexi ja valjaat mutta mustana xD

    VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.