tiistai 21. heinäkuuta 2015

Nyt leikitään!

Lähdettiin nyt mekin vielä mukaan tähän Hurttahuoneen haasteeseen.
Haasteen ideana on kuvata koiran leikkejä ja kirjoittaa niistä postaus siitä, että miten, millä tai kenen kanssa koira tykkää leikkiä.
Aluksi ajattelin, ettei osallistuta, kun Bella niin harvoin leikkii.

 Bellalle kuitenkin löytyi se oma lempparilelu. Lelu on joskus vuosia sitten ostettu vironlaivalta mulle, mutta kasvettuani ulos leluista jäi tämäkin laatikkoon pölyttymään. Nyt Nakki kuitenkin peri sen. Bellalla on aina kauhea himo pureksia pehmoeläimiä, joka ei kauhean sallittua ole. Niimpä päätettiin sitten antaa Bellalle yksi pehmo, mitä se saisi luvan kanssa pureksia.
Vaikka lelu on Bellaa suurempi, riepotellaan sitä silti tehokkaasti pitkin olkkaria. Pehmon pitkä ja puolityhjä häntä on Bellan lemppari ja siitä onkin hyvä kiskoa lelua perässä.

Muista leluista Bella ei juuri välitä. Sille on yritetty tarjota vähän kaikkea kumilelusta nalleihin, mutta mikään ei oikein innostanut. Kongi vielä menee namisisällöllä. Bellan leluvarasto onkin varsin suppea. Siihen kuuluu vain fleeceinen itsetehty pötkylä, paracordinpätkistä koottu nyöri, kongi, vinkukala ja tämä iso pehmo. Fleecepötköä ei ole edes puraistu ja nyöriä ja kaalakin on vain vähän kokeiltu. Vinkuleluista Bella ei ole koskaan tykännyt.

Lenkillä Bella tykkää kantaa omaa hihnaansa suussa. Erityisesti innostuessaan lenkille lähdöstä se kiskoo ja ravistelee hihnaa. Tästä onkin tullut meille leikki, vaikka usein sanotaan sen olevan huono tapa.
Bella ei kuitenkaan revi hihnaa kokoajan, vaan vain leikin aikana. Bella innostuukin "kato mikä tässä on!" hihkaisusta ja nappaa remmin suuhunsa. Sen kanssa se sitten vipeltää ympäriinsä. :D Oma remmi onkin ainut juttu, mitä Bella vapaaehtoisesti kantaa suussaan.
Ihmisten, erityisesti mun kanssa Bellalla on muutama leikki, josta se kovasti pitää. Piiloleikki on se klassinen, jota on leikitty jo silloin aikoinaan, kun eka koirani meille muutti. Bella on kova etsimään kyllä, mutta löytäminen on kovin vaikeaa. Se haahuilee vain ympäriinsä, eikä käytä nenäänsä ollenkaan. :D Joskus se saattaa jopa käydä kääntymässä ihan jalkojen juuressa ilman, että se huomaa ihmistä.
Myös "aamurähinät" on Bellan mielestä kiva leikki. Nimi juontaa juurensa siitä, kun leikkiä leikittiin Helsinginreissulla aamuisin. Leikissä minä ja mahdollisesti myös muita menee peittojen alle piiloon. Bellan pitää sitten vahtia meitä mun isältä, joka tulee siihen hätistelemään Bellaa.

Koirakavereita Bellalla ei sillälailla ole, mutta sen oman lauman kanssa se tykkää leikkiä. Erityisesti Kickyn kanssa Bella painii ja leikkii hippaa. Painiminen ja hippa ovatkin Bellan mielestä kivoja leikkejä toisten koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.