keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Materiayökötys

Takkia ja paitaa, koppaa ja pantaa.
Ei pääse yli eikä ympäri siitä julmasta tosiasiasta, että sitä tuli taas kerran ja jälleen hamstrattua lisää roinaa karvapörriäiselle.
Tällä kertaa pääsin sentään eläinkaupasta ulos tyhjin käsin, mutta Mustin ja Mirrin sekä Antassun alet koituivat rahojen kohtaloksi. Peten koiratarvike oli vielä se hännänhuippu.

Antassu, tuo erehdyksistä ensimmäinen. Olen pitkään jo sormet syyhyten katsellut ja kuolaillut erilaisia paracordnauhoja, joita antassun valikoimasta löytyy. Niimpä sitä oli sitten pakko saada, jotta Lusunenkin saa ne supertyylikkäät punotut ulkoiluvarusteet.
Antassusta tarttuikin siis loppuenlopuksi heijastavaa pinkkiä paracordia kymmenen metriä, pimeässä hohtavaa vaaleanpunaista paracordia samat kymmenen metriä ja loppuun vielä muutama renkula, BGB-klipsu ja muovinen klipsu remmin käsilenkin kiinnityskohtaa koristamaan.
Nämä saapuivat maanantaina perille ja kävin oitis hommiin.


Näistä tarvikkeista luonnostuikin Lusulle parimetrinen hihna ja pk-panta. Näitä on keritty testailemaan ahkerasti ja erityisesti hihna on ihan loistava! Pysyy kädessä melkein jopa paremmin, kuin nahkaremmi. Hihna on tosi tukevan oloinen ja se ainakin kestää Lusun kiskomiset. Tuo kilipsu käsilenkkiin oli tosi oiva valinta, se saa tuon vaikuttamaan tukevammalta ja hihna näyttää minusta jotenkin siistimmältä sen kanssa.


Mustin ja Mirrin kesäalen bongasin facebookista ja olihan sinne nyt ihan pakko mennä hieman katselemaan, että mitä ovat keksineet laittaa alennukseen viattomien koiranomistajien turmioksi. Ja niin. Tietenkin siellä on juuri se vaaleanpunainen takki alennuksessa, jota oot kuolannu viimesen puol vuotta. Ei sitä vaan voi jättää ostamatta, kun niin mainiossa tarjouksessa oli.
Niimpä Keljon Mustiin ja Mirriin matkasi pikkuinen takki, joka sitten haettiin. Rukan pinkki sadetakki hupulla. Tulee kyllä niin tarpeeseen, kun kerrostalosta on ulkoiltava sadesäälläkin ahkerasti.
Tämä kapistus oli kyllä löytö. Mulla on ollu vaan hyviä kokemuksia Rukan koiranvaatteista ja niiden istuvuudesta. Tämänkään kohdalla ei täytynyt pettyä. Istuvuus on mainio ja takin takaosa tulee koiran reisienkin päälle, josta olen tykännyt rukan toppatakissakin.
Eilen päästiin takki jo testaamaankin, kun illalla satoi. Vedenpitävyys oli mainio. Vesi ei jää takille, vaan valuu pois liukkaan pinnan ansiosta. Lusu ei siedä takin jalkanauhoja, mutta takki pysyy tosi hyvinpaikoillaan ilmankin. Edes ravistellessa se ei mennyt vinoon. Takin vatsakappale on niin pitkä, että se tulee kunnolla mahan päälle, eikä jätä puolta mahaa paljaaksi, kuten joissain takeissa on vikana. Masukappale kiinnitetään tarroilla takin alle, joka on minusta hyvä, sillä takin päällä ollessaan niiden alle voisi valua vettä. Tarranauhat vaikuttivat myös hyviltä ja pysyivät hyvin lenkin aikana.


Peten koiratarvikkeesta tulikin sitten ainut sellainen, mitä ei vielä omisteta. Luppelille pyörän pakkariin kiinnitettävä kuljetuskoppa, sekä se bonus juttu, jotta kuljetuksen sai ilmatteeksi, brittilippukuosilla varustettu villapaita talven tuiskuihin.
Koppaa ei olla vielä keretty testaamaan käytännössä. Lusunen on tutkiskellut koppaa niin sisältä, kuin ulkoa ja se onkin todettu mainioksi nukkumapaikaksi.
Villapaidan otin koossa 25, joka on ollut aijemmin sopiva koko Lusulle. Tämä kuitenkin oli hieman liian lyhyt selästä. Se kuitenkin tuntuu lämmittävän hyvin rintakehän, jota lämmittämään sen hommasinkin.


Nytpä ei sadekelit enää yllätä, päästään pyöräilemään ja talveksikin on jo valmiina lämmikettä. Tosin ei se Pakko saada-lista vielä tähän loppunut. :'D Ainakin se softshelltakki ja toppamantteli on saatava.


8 kommenttia:

 1. Saanko kysyä, miten punoit hihnan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihna on punottu neljän nauhan pyöreällä punoksella, josta löytyy paljon ohjeita netistä. YouTubesta löytyy jotain ohjevideoitakin juuri tälläiseen hihnaan, kun hakee paracord dog leash. Minusta tuo on tosi helppo tehdä, kun hoksaa sen.

   Poista
  2. Okei :) olen tainnut punoa jotain koiran leluja sillä punoksella mutta en jostain syystä tunnistanut punosta :D

   Poista
 2. Rakastan sun blogia yli kaiken, ehdottomasti mun lempiblogi! <3 Parhaimpia on kaikki varustepostaukset ja kuulumispostaukset. Ja nää kuvat, VAU! Bella on hirmu söpö, terkkuja sille! <3

  VastaaPoista
 3. Ihania ostoksia ja otoksia :3 Laitatko linkin antassun sivuille noista nauhoista, ihte en löytäny D;
  Sä siis kans asut Jyväskylässä päin? Meikänen on nimittäin Laukaasta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vastannu tähän, kommenttiin, mutta koko juttu on kadonnu o_O
   Paracordnarut on sielä ompelutarvikkeet>nauhat ja nyörit> paracordnarut
   Jyväskylässä asutaan juu :D

   Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.