keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Vuorenvalloitus

Eilen lähdettiin melkein heti aamusta Bellan kanssa tutkimaan Jyväskylää. Mukana oli tietenkin jälleen kamera, viissataaviiskymppinen toki. 

Ensimmäisenä me kierrettiin yliopistoalueen läpi ja mentiin siltaa pitkin järvenlahden toiselle puolelle. Bella tuota siltaa pelkää jostain syystä ihan kauhesti ja nytkin se matalana kipitti keskellä siltaa. Toivittavasti tuo joskus oppisi kulkemaan silloillakin pelkäämättä. 
Sillalta päästyämme lähdettiin kapuamaan ylistönmäen metsään, joka on oma suosikkipaikkani. Metsässä kulkevat polut ovat mahtavia lenkkireittejä. Siellä ei ole tullut juuri koskaan samaan aikaan ketään, joten pystyin huoletta pitää Bellaa vapaana. Bellanen sai kiipeillä sammaloituneilla kivill, joka on sen mielestä hirveän hauskaa. Polulle oli kaatunut myös puita, joiden yli Bella pomppi.

Ylistönmäen metsässä oli hirveästi oravia. Minne ikinä katsoikin, näki ainakin pari oravaa. Ne eivät edes pelänneet, vaan kiusasivat Bellaa tulemalla hyppimään maahan ja juoksemalla sitten ylös puuhun. Ilkeetä tuollaaset jyrsimet.

Bellasta on tullut tässä viime päivien aikana hurjan tottelevainen, niin ulkona, kuin sisälläkin. Se oppi mm. hetkessä "purkkisäännön" eli ettei keittiöön saa tulla, jos kukkapurkki on oviaukossa. Vaikka Bella hyvin mahtuu purkin ohi kulkemaan, ei se silti kulje, vaan istuu odottamassa eteisessä, kunnes purkki otetaan pois. 

Eilen tuli kuvattua tavallista enemmän luontoa ja puiston kasveja.
Jyväskylässä on valtavasti lehtokotiloita joka paikassa, joten ne väkiselläkin osuivat kuvattavaksi. Myös pikkuiset lemmikit ovat valloittaneet ojanpientareet. Kielojakin on monessa paikassa paljon.

Lenkin jälkeen lähdettiin vielä tervehtimään äitiäni ja koiralaumaa Keltinmäeen. Kamera pääsi sinnekkin mukaan. Koirista ei siellä tullut otettua kivoja kuvia, mutta kissoista tuli useampikin.
Keltinmäessä käytiin vielä pyörähtämässä pieni lenkki muiden koirien kanssa.


Mistä kuvasta pidit eniten?

3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia, itse tykkäsin eniten tuosta ensimmäisen kollaasin toisesta kuvasta! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia kaikki! Kuitenkin oma lempparini on tuo kuva missä on orava. :)

    VastaaPoista
  3. Mun lemppari on tuo missä Bella seisoo tukin päällä ja sen yläpuolella oleva kuva sekä ensimmäinen kissakuva :)

    VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.