maanantai 1. kesäkuuta 2015

Testissä HauHau Champion Super Premium Kana-Peruna

Hau-Hau Champion kana-peruna on erittäin laadukas täysravinto aikuisille koirille. Maistuvan reseptin proteiininlähteenä on helposti sulava kana. Koirat ovat luonnostaan lihansyöjiä, joten täysravinnon tärkein ainesosa on kananliha. Tyypillisimpien viljojen sijaan hiilihydraattilähteenä on käytetty hyvin sulavaa perunan, omenan ja maissin yhdistelmää. Resepti on kehitetty uusimpien koiran ruokintaa ja ravitsemusta koskevien tieteellisten tutkimusten mukaisesti. Täysravinto sisältää useita ainesosia, jotka tukevat immuunijärjestelmää, ruoansulatusta ja terveyttä yleensä, kuten lohiöljyä (omega-3 ja -6), tyrniä (C-vitamiini), yucca-uutetta (hajujen torjunta) sekä orgaanista sinkkiä ja kuparia (terve iho ja turkki). Hau-Hau Champion kana-peruna täysravinto ei sisällä väriaineita, keinotekoisia maku- tai säilöntäaineita eikä muuntogeenisiä ainesosia. Tuotteen laadun takaavat ISO 9001- ja HACCP-laadunvalvontastandardit.

Koostumus
dehydratoitu kananliha 23 %, kananlihajauho 22 %, maissi, peruna, kananrasva (säilötty luontaisilla tokoferoleilla, E-vitamiinin lähde), kuivattu omena, panimohiiva, hydrolysoitu kananmaksa, lohiöljy, yucca schidigera-uute, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, tyrni.
Teksti kopioitu Hauhaun Sivuilta.

Kun ostin Bellalle Jyväskylään valmiiksi ruokaa, ei Prismasta löytynytkään Hauhaun pikkukoiran ruokaa, jota Bella on syönyt. Päädyin Hauhaun toiseen raksuun, Super Premium Kana-Perunaan. Hintaa näillä oli hieman enemmän, n. kympin 1,5kg pussi. Bella kuitenkin syö nappulaa niin vähän, ettei hinta ole liikaa. Laatuhan se on kuitenkin aina ennen hintaa tärkeysjärjestyksessä. 

Kana-Perunan lisäksi Hauhaulta löytyy myös toinen Super Premium ruoka, jossa kana on korvattu lohella. Me päädyttiin kuitenkin kanapohjaiseen, sillä Bellan edellinenkin ruoka oli sellaista ja tässä oli suurempi proteiinin määrä, kuin lohiruuassa. Lisäksi olen hieman epäluuloinen kalapohjaisia ruokia kohtaan, sillä aikoinaan Tico söi hetken sellaista ja se sai koiran haisemaan hirveältä.

Super Premium ruokia myydään kahden kokoisissa paketeissa, 1,5kg ja 12kg. 1,5kg:n pussi on meille juuri sopivan kokoinen. Se kestää juuri sen aikaa, kun nappulat säilyvät varmasti hyvänä. 
Ruokien pussin suulla oli sulkumekanismi, jonka ansiosta pussin sai ilmatiiviisti kiinni. 

Nämä raksut Sisältävät runsaasti lihaa, pussin mukaan lihaprosentti on hurjat 60%. Lihana tässä ruuassa on kana, kuten Bellan vanhassakin ruuassa. Tässä on kuitenkin vanhan ruuan riisin sijaan perunaa, omenaa sekä maissia. Ruuassa on mukana lohiöljyä, josta iso plussa. Ei tarvitse alkaa sotkemaan erikseen öljyjen kanssa. C-vitamiinin lähteenä tässä on varsin jännä aines, tyrni.
Nappulat ovat myös täysin vehnättömiä, kuten HHC tuotteet yleensäkin. Näissä ei myöskään ole mitään teollisia väri, aromi tai säilöntäaineita. 
Näissä nappuloissa proteiinin määrä on 26%. Rasvaa näissä on 16%, joka on Bellalle sopiva määrä.


Pussin sisältönä oli pienehköjä, hieman pikkukoiran ruokaa suurempia nappuloita. Nappulat haisivat voimakkaasti koiranruualle, mutta näissäkään, kuten ei Hauhaun herkuissa, haju ei tarttunut sormiin inhottavasti. Haju ei myöskään ollut epämielleyttävä, kuten joissain raksuissa tahtoo olla.

Vaikka nappulat olivat suurempia, kuin Bellan edellisen ruuan nappulat, maistuivat ne silti Bellalle, eikä sillä ollut vaikeuksia syödä niitä. Myös maistuvuus oli selvästi ilmiömäinen. Kun avasin pussin, oli Bella välittömästi loikkimassa. Nappulat katosivatkin kiposta hurjaa vauhtia, hyvä kun kerkesin pari kuvaa napata, kun kuppi oli jo tyhjä.

Näiden syömisen jälkeen Bellan maha on toiminut paremmin, kuin aikaisemmin. Jätökset olivat selvästi kiinteämpiä ja niiden määrä oli pienempi. Tämän perusteella ruoka sopii Lusulle oikein hyvin, joten aletaan käyttää tätä pysyvästi. Bella syö 50/50 ruokaa, eli se saa aamulla nappuloita puolet pivän annoksesta ja illemmalla vielä barfia, eli vaihtelevasti raakaa liha-kasvis sekoitusta ja lihaisia luita.

Plussat ja miinukset

+ Vehnätön ja lisäaineeton ruoka
+ Korkea lihapitoisuus
+ Sisältää lohiöljyä
+ Sopivan kokoiset nappulat myös pienemmälle koiralle
+ Eivät haise pahalle
+ Maistuvuus todella hyvä
+ Saatavuus hyvä, ei tarvitse lähteä kauas ostamaan

Miinuksia ei ole

3 kommenttia:

 1. Onko Bella ollu ennen ruualle nirso? Ku tua meijän koira on tosi nirso nappuloille, syö ehkä 10 nappulaa päivässä. Mietin et vois ostaa tota kokeiluu et maistuisko paremmi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella ei ole ollut mitenkään erityisen nirso, mutta näistä kyllä huomasi, että maistuvat paremmin, kuin aijemmat nappulat. Kannattaa varmaan kokeilla (;

   Poista
  2. Juu, varmasti kokeilen ;) sulla on muuten todella ihana blogi, varsinkin kun kerrot lenkeistä Bellan kanssa :) saan postauksista hirveesti intoo ja energiaa lähtee ton koiran kaa lenkille, kiitos siitä :)

   Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.