keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kokkaa koiralle

Osallistun tällä ohjeella Hurttahuoneen Kokkaa koiralle- haasteeseen, jonka ideana on tehdä koiralle itse ruokaa, taikka herkkuja, kunhan tekee sen omin käsin. Palkintona haasteessa on Chia de Gracian tuotepaketti.

Me päädyttiin tekemään raakoja liha-peruna-porkkana pullia. Luppeli syö raakaruokaa, joten tietenkin tämänkin kuuluu olla raakaa.
Ainekset
-400 grammaa jauhelihaa
-yksi kananmuna
-yksi peruna
-puolikas porkkana
-purkki laktoositonta kermaviiliä

1. Laita sopiva määrä vettä kiehumaan.
Kuori peruna sekä pilko se ja porkkana suurehkoiksi palasiksi. Kun vesi kiehuu, laita palaset veteen. Veden ei tarvitse kiehua enää, kunhan se pysyy lämpimänä. Voit laskea lämpöä sen mukaan.

2. Palasten ollessa tarpeeksi pehmeitä, kaada vesi pois. Palaset voit kaataa lautaselle, jossa muussaat ne tasaiseksi muussiksi. Muussaamisen jälkeen odota, että muusi jäähtyy, jottei kananmuna ala kypsenemään sekoitettaessa.

3. Muussin ollessa tarpeeksi viileää, kippaa se kulhoon. Laita perään kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sen jälkeen voit lisätä jauhelihan sekä kermaviilin ja sekoittaa ainekset jälleen tasaiseksi.
Loppuun voit lisätä seokseen esim. kuivattua nokkosta tai muita yrttejä tms.

4. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palleroita. Voit antaa pallerot suoraan koiralle taikka pakastaa. Pakastettuja palloja voit käyttää koiran ruokana valmiiden Barf -lihapullien tapaan.

Tarjoillessasi palloja koiralle, voit lisätä kippoon vaikka kurkkua tai salaattia kasviksiksi.

Voit myös paistaa pullat uunissa. Pienemmiksi muotoiltuna paistettuja pullia voi käyttää myös herkkuina. Reseptiä voi soveltaa myös esim, murekkeen taikka synttärikakun tekoon. Pakastettuja pullia voi tarjota koiralle jäisenä myös viilennykseksi kesällä.
Pienehköjä pullia tästä taikinasta tuli n. 35 kappaletta.
Testimaistelija työssään. 

Resepti on keksitty täysin omasta päästä. Soveltamalla voit tehdä erilaisia pullia esim. allergiselle koiralle. Jauhelihan sijaan voit käyttää vaikka lohta taikka jauhettua maksaa. Perunan ja porkkanan voit korvata vaikka lantulla tai pehmeällä riisillä. Kermaviilin sijaan voit laittaa vaikka piimää tai jättää sen kokonaan pois. Mahdollisuuksia on monia.

4 kommenttia:

 1. Hyvä ohje, taidampa kokeilla. Söikö koirasi oikeasti kurkut, oma koirani ei edes koskisi :-DD
  Saako koira syödä viiliä ja kananmunaa, eikö niillä mene vatsa sekaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, söi tuo kaiken :D Bella on sellanen kaikki menee -tyyppi, että se harvoin jättää mitään syömättä.
   Saa syödä. Kananmuna raakana on koiralle hyvää sapuskaa. Viili kannattaa olla laktoositonta, sillä monet koirat ovat laktoosi intolerantikkoja.

   Poista
 2. Hyvä idea! Taikalle sopis varmaan toi paistettu versio, raa'asta ruuasta kun maha tuppaa mennä sekaisin :c

  VastaaPoista
 3. Nam! Hyvä idea! Maistuisi varmasti meiän Dinallekkin.

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.