sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannusretkeilyt

 Perjantaina lähdettiin juhannuksen kunniaksi retkelle Leivonmäen kansallispuistoon. Aamulla Jyväskylässä satoi taivaan täydeltä, mutta onneksemme sade oli tiessään, kun päästiin puistoon. Aurinkokin pilkisteli kivasti.
Puistossa kierrettiin harjun lenkki. Polku kulki osan matkaa harjun päällä, mutta myös alempana ja myöhemmin järven rannassa. Maasto oli kivan avointa ja suhteellisen helppokulkuista. Lusunen ainakin tykkäsi kovasti viipottaa pitkin pusikoita tutkien uusia hajuja. Pysähdyttiin laavulle paistamaan makkaraa, josta Lusukin sai osansa.
Laavulla innostuin kuvaamaan tulta lyhyellä valotusajalla. Kuvista tulikin tosi kivoja, ainakin omaan mieleeni. Vähän erilaisia, kuin tavallisesti. Ainakin tuovat kivaa vaihtelua, jos ei muuta.
Lususella tuli matkan aikana vilpoinen, joten se sai laavulla takin päällensä. Onneksi hoksasin ottaa tuon takin mukaan.


Kansallispuistoretken jälkeen majottauduttiin isän ja Marin tuttavien mökillä. Lusunen sai vipeltää vaapaana tutkiskellen paikkoja. Illalla poltettiin Juhannuskokko, josta napsin jälleen näitä jänniä kuvia lyhyellä valotusajalla.
Lusu kävi jopa uiskentelemassa pikkuisessa lammessa. Hienosti se osasi uida sen lyhyen matkan, mitä laiturilta rantaan tuli.
Ikävästi kuitenkin Bellan kannuskynsi halkesi tarttuessaan johonkin kiinni. Se ei kuitenkaan hirveästi vaikuttanut sen liikkumiseen.

Lauantaina lähdettiin vielä Kulhanvuoren poluille seikkailemaan. Sieltä ei ole kuvia, sillä sää oli sateinen, eikä kameraa voinut sateessa raahata. Kivaa retkellä silti oli, vaikka kastuttiinkin sateesta kokonaan. Luontopolku kulki rotkon ja kulhamvuoren huipun kautta, joten maisemat olivat huikeat.

Mitä te puuhasitte juhannuksena?

4 kommenttia:

 1. Osaisitko tehdä animaatio bannerin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä. En oo koskaan gimpillä kokeillut sellaista tehdä, mutta varmaan sen onnistuisi, jos ensin hieman tutkisin tuota.

   Poista
 2. Bella on tosi söpö😍 Ja hienoja kuvia👌 Mua on mietittäny et montako koiraa oot elämäsi aikana omistanut?

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja kuvia! :> Ite vaan olin kotona laiskottelemassa, söin hyvää ruokaa ja silleen :D

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.