keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesän suunnitelmia


Mitä meidän kesään kuuluu?

Muutan muutaman päivän kuluttua isäni luo. Bella tulee tietenkin mukaan. Muuton yhteydessä koiramäärä muuttuukin neljästä yhteen. Ensimmäisenä suunnitelmana onkin parantaa miun ja Bellan suhdetta entisestään, kun pystyn keskittymään nyt pelkästään Bellaan. Vaikka me ollaankin kuin majakka ja perävaunu, on meidän yhteistyössä hiottavaa monessakin asiassa. 

Perfektionistina miulle on tärkeää, että koiran elämä on kaikin puolin tasapainossa. Tulenkin panostamaan Lusun juttuihin aivan erityisesti nyt. Vähitellen kokoan sille tasapainoisen ruokinnan, joka on suhteessa sen liikunnan ja energiankulutuksen määrään. 

Kesän aikana meillä on myös suunnitelmissa harjoitella jotain uutta, koiratanssia. Bella tykkää tehdä kaikenlaisia temppuja ja olen itse kiinnostunut koiratanssista, joten lähdetään sitä kokeilemaan. Ainakaan aluksi me ei tähdätä kilpakentille, vaan ihan mielenvirkistykseksi ja hauskaksi tekemiseksi aletaan näitä juttuja harjoitella. Vähän ollaan tähänkin mennessä jo harjoiteltu. 


Myös paljon ulkoilua on luvassa! Metsissä, niityillä, puistoissa, järvien rannoilla ja kaupungin asfalttiviidakossa. Aijotaan seikkailla pitkin Jyväskylää tutkien niin vanhoja tuttuja seutuja, kuin uusia ja tuntemattomiakin. Valloittaa kanavuori ja käydä paistamassa makkaraa laavulla. Ottaa kesästä ilo irti ja polskia koirauimarannalla aina kyllästymiseen saakka. 

Myös eräs tärkeä asia on opeteltavana. Meidän pitäisi nimittäin päästä Bellan eroahdistuksesta eroon. Bella on hirveän ihmisriippuvainen, erityisesti miun lähteminen on sille hirveää. Kesän aikana onkin luvassa paljon treenaamista tässä asiassa. Paljon toistoja. Aloitetaan yksin oleminen ihan alkeista. Ensin on opetettava, ettei kenkien tai takin pukeminen ole hirveää, vaan Bella voi olla rauhassa. Kun nämä sujuu, aletaan harjoitella yksin oloa kunnolla. 

Elokuussa Helsingissä on Eläköön Koirat messut, jonne on ehdottomasti päästävä. Sinne ei tosin pääse Bella mukaan, mutta koiramaista puuhaa se jokatapauksessa on. Messut ovat kolmipäiväiset, mutta itse olen luultavasti menossa vain lauantaina. 

Myös muiden eläimien jutut kuuluvat kesän suunnitelmiin. Kesän aikana olisi tarkoitus ottaa hiirulaisia, joita alan mahdollisesti myöhemmin kasvattaa käärmeille ruuaksi. Olen pikkutarkka lemmikkieni ruokinnasta ja haluan niiden syövän aina parasta. Olenkin epäluuloinen eläinkaupan pakastehiiriä kohtaan. Kun kasvatan itse, tiedän, että hiirut ovat eläneet hyvän elämän ja syöneet ravitsevaa ruokaa. 

Gerbiileiden osalta suunnitelmia ei kauheasti ole. Ehkä vielä yritän Sirkkua ja kolmikkoa yhteen, mutta tuosta tuskin tulee mitään. Sirkku viihtyy kolmikon seurassa, mutta kolmikko haastaa riitaa Sirkun kanssa, joka johtaa oitis tappeluun, myös kolmikon sisarusten välillä. Olenkin todennut, että ehkä on järkevämpi antaa kolmikon elää rauhassa, jottei mulla ole kohta neljää toisiaan vihaavaa gerbiiliä. 

Käärmyt tulevat elämään, kuten aikaisemmin. Isot käärmyt, Elmo ja Kyösti, tosin muuttavat uuteen suurempaan terraarioon. Uudella terraariolla on mittaa 20cm enemmän, kuin nykyisellä ja se on 10cm syvempi. Korkeuttakin sillä on jopa 20cm enemmän. Uusi terra on vaneriterraario, jossa on edessä liukuovet. Uuteen terraarioon ei vielä ole lämmitystä, mutta koska en pidä kesäisin käärmeillä muutenkaan lämpöjä päällä, voin rauhassa etsiä toimivimman ratkaisun ensi syksylle. 

Valokuvausrintamalla suunnitelmissa on tietenkin kehittyä lisää ja kuvata paljon erilaisia kohteita. Saan käyttööni myös isäni kameran, Canon EOS 550D:n ja sen 18-55mm IS objektiivin. Ainakin runkoa tulen käyttämään aina, kun vain saan. Tuossa kun on huomattavasti parempi kuvanlaatu, kuin omassani. 

Kesän aikana on myös tarkoitus vähitellen säästää siihen omaan parempaan runkoon. 1100D on ollut mahtava kamera, mutta välillä odotan kameralta lisää, erityisesti kuvanlaadun suhteen. Olenkin katsellut Canon EOS 760D kameraa, jolla on hintaa 800e. Tässä on 24 megapikselin kenno ja nopeampi sarjakuvaus, kuin 1100D:ssä. 
Myös kolmatta omaa objektiivia olen suunnitellut. 18-55mm ja Sigma ovat kummatkin varsin vähä-valovoimaisia, joten kolmas olisi mahdollisimman valovoimainen. Canonilta on tullut valikoimiin aivan uusi 50mm objektiivi, joka on näihin kahteen objektiiviini verrattuna varsin valovoimainen, sen suurin aukko onkin 1.8. 


Blogillekin on kesäsuunnitelmia. Miulla on postausideoita varattuna kesälle hurjasti, joten blogi tulee olemaan varmasti aktiivinen. Tarkoitus olisi kirjoittaa testipostauksia erilaisista tutotteista, joita eläimillä tulee olemaan. Ehkäpä jopa yhteistyössä jonkun kanssa. 
Suunnitelmissa olisi myös saada blogille lisää näkyvyyttä koirablogina, ainakin mainostamalla koirasivustoilla. Ehkä myös blogin ensimmäinen yhteistyökumppani löytyy kesällä. 

Millaisia suunnitelmia teillä on kesälle?

4 kommenttia:

 1. Jaahas, mulla on jotakin keppari touhuilua.
  Ja mullakin olisi hieman eläin toimintaa... kanin kanssa ajattelin jotakin kesällä puuhastella!;)

  VastaaPoista
 2. Etkös sä enää ratsasta keppihevosilla yhtään ? O__O Miksi sä muutit keppariblogin täyspäiväiseksi koirablogiksi ? Lukijoiden huijaamista sanon minä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ratsasta. Enkä harrasta missään muussakaan muodossa niitä enää.

   Muutin blogin, sillä edellinen aihe ei enää kiinnostanut ja halusin kuitenkin jatkaa bloggaamista kivemman aiheen kanssa. Halusin blogin jatkavan samalla nimellä ja osoitteella, siksi en luonut uutta blogia. Minusta tässä ei ole mitään huijaamista. Olisiko mun pitäny lopettaa bloggaaminen kokonaan? Ihan vapaasti saa lukijoista lähteä, jos ei blogin uusi aihe kiinnosta. Keppihevosia ei enää täällä tulla näkemään.

   Poista
  2. Mun mielestä oot sairaan hyvä kuvaaja uudet aiheet kiinnostaa mua tosi paljon. Jos ois tili liittyisin lukijaks

   Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.