torstai 7. toukokuuta 2015

Kesä ja kärpäset

 Toukokuun seitsemäs, lämpötila hipoo kahtakymppiä ja luonto kukoistaa.
Selviä kesän merkkejä, eikös?
Huomasin tänään, että viime kuvauskierroksesta Bellan kanssa on jo liian monta päivää aikaa. Se tarkoitti sitä, että oli aika ottaa kamera kouraan ja lähteä paahtumaan ulos. Valokuvaukseen sää oli mitä otollisin, mutta takki päällä hiipparoivalle immeiselle tuli tukalat oltavat. Perhosbongaustakin tuli jälleen harrastettua. Perhosia tuli vastaan joka mutkassa, mutta vain kolmea lajia. Neitoperhosia näkyi yhteensä varmasti reilusti yli kaksikymmentä. Vaikka ne ovatkin varsin tavallinen näky, ovat niiden värit silti mieleeni.
Myös sitruunaperhosia tuli vastaan useita yksilöitä. Ne tosin lepattelivat lähes kaikki kovin kaukana. Vain tämä yksi perhonen, jota sitäkin jahtasin melkein puoli vuosisataa ympäri katua, joutui kameran eteen.
Pikkuinen kangasperhonen oli kiva bongata. Niitä tuli vastaan yhteensä kolme, joista tämä yksi kaveri pääsi kuvattavaksi. Näiden nättinä erikoispiirteenä on, että vain siiven alapinta on kirkkaan värinen. Yläpinta on tylsän ruskea.

Koivuihin oli yön aikana ilmestynyt hiirenkorvat. Koko luonto vaikutti heti paljon vihreämmältä, kun puissakin oli lehtiä.

Uuden ulkoasunkin väänsin taas vaihteeksi. Tällä kertaa banneri on hieman erityyppinen, kuin muutama aikaisempi.

Mistä kuvasta pidit eniten? Mitä pidät uudesta ulkoasusta?

3 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Eka kuva oli paras ♡ banneri ja ulkoasu on todella ihania!

  VastaaPoista
 2. Saatan lopettaa sun blogin lukemisen. Sulla ei oo enää melkein yhtään kepparipostausta. Nyt ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on hyvä syy. En harrasta keppihevosia ja halusin aloittaa puhtaalta pöydältä. Blogi ei ole keppihevosblogi, ei enää.

   Poista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.