maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lentäviä


 Kuu kiurusta kesään, 
peipposesta puolikuuta,
västäräkistä vähäsen, 
pääskysestä ei päivääkään. 

Nyt on tämäkin Matti Myöhäinen bongannut vihdoin kevään ensimmäiset västäräkkinsä! :D Kesä on siis jo ihan nurkan takana! Siitä ei tänään ollut epäilystäkään, sää oli uskomattoman lämmin ja kasvit kasvoivat melkein silmissä. Aamulla ruohikolla oli muutama hassu vihreä korsi, kun myöhemmin jo koko nurmikko oli vihreänään. Pajuissa oli jo pieniä lehtiäkin. 

Kivan sään ja kevään kunniaksi lähdettiin jälleen tavalliselle kuvausretkelle Lusbetin kanssa. Kohteeksi otin lentäväiset, eli kevään linnut ja perhoset, joita tulikin vastaan kivasti. 
Perhosia kiertelin etsiskelemässä paikoista, joissa olen nähnyt paljon kukkia, mutta sieltä en niitä kuitenkaan löytänyt. Vasta, kun lähdettiin metsään pururadalle, tuli niitä vastaan, jopa useampi eri laji. 
 Ensimmäisenä paikalle sattui suruvaippa, joka onkin oma suosikkini perhosista. Se poseerasi nätisti mättäällä, kun napsin siitä kuvia minkä kerkesin. Hurjan nätti ötökkä tuo on mattamustien siipiensä ja sinisten pilkkujensa kanssa.

 Kun olin jatkamassa matkaa, lensi melkein viereen herukkaperhonen. Sekin pääsi kuvattavaksi, kun paikalle sattui. Nätti on tuokin perhonen, vaikkei vedäkään vertoja edelliselle.
 Suruvaipan ja herukkaperhosen lenneltyä tiehensä, huomasin vähän matkan päässä lepattelemassa sitruunaperhosen, joka sopivasti sattuikin laskeutumaan heinikkoon. Tätä otusta pääsin kuvaamaan todella läheltä, eikä se tuntunut pelkäävän Bellaakaan, vaikka se meni perhosta hätistelemäänkin.


Perhosten jälkeen napsin vielä muutamia kuvia Bellasta ja metsän kasveista. Aurinko värjäsi kanervat kauniin punaisiksi, joten ne tietenkin pääsivät kuvauskohteeksi.

Mikä näistä oli lempparisi? 

7 kommenttia:

 1. Toi kanervakuva on tosi kaunis! ;3

  VastaaPoista
 2. Kaikki on kivoja, mut tuo kanervakuva ja sitruunaperhoskuva :ł

  VastaaPoista
 3. Taas kerran upeita kuvia! Pidin itse eniten sitruunaperhosen kuvasta ja ekasta suruvaippa-kuvasta :)

  VastaaPoista
 4. Pidin suruvaippa kuvasta ja sitruunaperhosen kuvasta. Hienoja olivat kaikki kuvat:)

  VastaaPoista
 5. Mä tykkäsin tuosta sitruunaperhosen kuvasta ehkä eniten.:) koska tulee taas keppareista jotakin? Vai teetkö niistä enää postauksia?

  VastaaPoista
 6. Lempparini oli kolmas kuva :3 Tosi ihania kuvia!

  VastaaPoista

-Bella ja Bitti ovat omiani, Kicky ja Tuutikki ovat äitini
-Kuvaan Canon EOS 760D:llä ja 85mm f1.8, 50mm f1.8 ja 24mm f2.8 -objektiiveilla. Videoissa joskus käytössä Canon EOS 550D

Kiitos kommentistasi!
Kommenttisi tulee näkyviin, kunhan olen hyväksynyt sen.